Melden van autoschade via een app

Melden van autoschade via een app

Het Europees Schadeformulier was decennialang de standaard om autoschade te melden. Inmiddels kan dat ook anders, dankzij een app voor Android en iOS. Het gaat om de Mobiel Schade Melden-app. Die is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars, onder andere in samenwerking met de politie. Ook de ANWB en een aantal andere partijen zijn betrokken, net als de Rijksoverheid. Dit geeft goed aan dat het gaat om een algemene app, die u kunt gebruiken met elke verzekering. Het maakt wat dat betreft niet uit welke autoverzekering u heeft. Uiteraard zijn er wel specifieke apps beschikbaar van de diverse verzekeraars. Daarmee kunt u ook de schade melden.

Verbond van Verzekeraars en de politie

Het Verbond van Verzekeraars en de politie hebben er met de Mobiel Schade Melden-app voor willen zorgen dat er een universele app beschikbaar is. De applicatie is er voor alle telefoons met Android en voor de iPhone met iOS. Dat betekent dat haast iedereen hier gebruik van kan maken, om mobiel schade te melden. Het Verbond van Verzekeraars raadt iedereen aan om de app thuis alvast te downloaden. Eenmaal op de telefoon is die altijd bij de hand indien er onderweg een keer schade ontstaat.

Alle belangrijke gegevens invoeren

De app om mobiel schade te melden werkt op een heel eenvoudige manier. Dankzij de stap voor stap begeleiding is het gemakkelijk om alle belangrijke gegevens in te voeren en daar bovendien meteen foto’s aan toe te voegen. Op die manier is de app een stuk gemakkelijker in het gebruik dan het schadeformulier. Daar komt bij dat het mogelijk is om veel rijkere informatie toe te voegen.

De app om mobiel schade te melden is te gebruiken bij alle autoverzekeringen. Het is daarmee een interessant alternatief voor de eigen apps die de verschillende verzekeraars door de jaren heen hebben ontwikkeld en gelanceerd.