Meer premie voor jongeren en ouderen

Meer premie voor jongeren en ouderen

Wanneer jongeren onder de 24 jaar een autoverzekering willen afsluiten zullen zij merken dat zij veel meer moeten betalen aan premie dan bijvoorbeeld hun ouders. Echter geldt hetzelfde ook voor ouderen, want wanneer u ouder bent dat 65 krijgt u doorgaans een behoorlijke toeslag op de premie.

Jongeren

Het is algemeen bekend dat jongeren behoorlijk meer moeten betalen aan premie voor de autoverzekering. Dit komt ook doordat er doorgaans nog geen schadevrije jaren in het spel zijn en er hierdoor ook niet geprofiteerd kan worden van no-claim korting. Desondanks wanneer de schadevrije jaren weggedacht worden betaald een jonger persoon alsnog extra. Want wanneer iemand van bijvoorbeeld 45 jaar ook geen schadevrije jaren heeft dan betaald de jongere persoon van bijvoorbeeld 18 op basis van dezelfde gegevens meer premie. Dit komt mede doordat autoverzekeraars jongeren een risico doelgroep vinden, doordat zij gemiddeld gezien meer schades claimen. Dit kan ook bijvoorbeeld met rij ervaring te maken hebben.

Waar jongeren ook mee te maken kunnen krijgen is dat zij niet geaccepteerd worden bij sommige verzekeraars. Dit komt doordat jongeren dus doorgaans nog geen tot weinig schadevrije jaren hebben opgebouwd. En sommige autoverzekeraars accepteren pas klanten als zij aan een bepaald aantal schadevrije jaren voldoen.

Senioren

Senioren worden doorgaans ook benadeeld met een hogere premie. Bovendien zijn er ook diverse verzekeraars die geen senioren als nieuwe klanten accepteren. Uiteraard wanneer men nog bij een bepaalde autoverzekeraar klant is wordt dit niet stopgezet. Maar wanneer een ouder iemand een nieuwe autoverzekeraar zoekt kan dit nog lastig worden. Bij de autoverzekeraar Polis Direct kunt u bijvoorbeeld al vanaf 65 jaar geen autoverzekering meer afsluiten. Andere verzekeraars als onder andere De Nederlanden van Nu en Aon Direct accepteren geen nieuwe klanten boven de 70 jaar.