Lesauto en autoverzekering

Lesauto en autoverzekering

Bent u van plan om een rijschool te starten en hiervoor een lesauto aan te schaffen? Dan dient u ook goed rekening te houden met de autoverzekering voor de lesauto, dit is namelijk voor elke voertuig verplicht dus ook voor de lesauto. Toch adviseren wij u in dit geval toch met meerdere zaken rekening te houden dan bij de reguliere autoverzekering. Sowieso kunt u geen particuliere autoverzekering afsluiten, maar kunt u terecht bij de zakelijke autoverzekeringen.

Dekking voor lesauto

De dekking die u kiest voor de autoverzekering van uw lesauto is zeer belangrijk. Dit komt voornamelijk doordat een rijschoolhouder zijn inkomen afhankelijk is van de lesauto, want wanneer deze voor schade in de garage staat kan er niet gereden worden en is er geen inkomen. Hierdoor wordt de WA dekking dan ook vaak afgeraden, schades aan het eigen voertuig worden namelijk niet vergoedt. Maar zodra de schade niet vergoedt wordt en u niet in staat bent dit zelf te bekostigen dan heeft u geen lesauto meer en daarbij ook geen inkomen meer.

Een WA beperkt casco autoverzekering dekt alleen de schades uit situaties waar u in principe zelf niets aan kunt doen, maar niet wanneer uw leerling tegen een andere voertuig botst. Deze schades worden alleen vergoed door de volledig casco autoverzekering. Denk dan ook goed na over de schades die wel of niet vergoed worden en of u in staat bent deze zelf te bekostigen of dat u in staat bent een nieuwe lesauto te kopen. Deze risico’s moet u goed tegen elkaar afwegen, maar let op dat uw inkomen nauw samenhangt met de staat van uw lesauto.

Aanvullende verzekeringen en voorwaarden

Naast de dekking voor de lesauto adviseren wij u ook goed te kijken naar de aanvullende verzekeringen en voorwaarden van de autoverzekering. Vervangend vervoer is bijvoorbeeld een belangrijk punt voor een rijschoolhouder, zodra het voertuig wegens schade in de garage staat is het fijn dat er een vervangend voertuig beschikbaar wordt gesteld. U kunt dan in ieder geval doorrijden en ook uw inkomen komt niet stil te liggen. Daarnaast zijn een schadeverzekering voor inzittenden en een zakelijke rechtsbijstandverzekering eigenlijk onmisbaar. Tevens zijn er nog andere zakelijke verzekeringen die wellicht belangrijk kunnen zijn, maar ook andere polisvoorwaarden die de ene autoverzekeraar wellicht aantrekkelijker maken dan de andere autoverzekeraar.