Krijg ik vervangend vervoer bij autodiefstal?

Krijg ik vervangend vervoer bij autodiefstal?

Te maken met autodiefstal en benieuwd of u vervangend vervoer kunt krijgen? Benieuwd hoe de verzekeraars hiermee omgaan indien deze vervelende situatie zich voordoet? Afhankelijk van de dekking van uw autoverzekering kunt u rekenen op vervangend vervoer, bijvoorbeeld voor de periode van 30 dagen waarin de verzekeraar zal afwachten of uw auto teruggevonden wordt.

Dekking van de autoverzekering

De dekking van de autoverzekering is van groot belang wanneer u na wilt gaan of er sprake is van vervangend vervoer bij autodiefstal. Een WA autoverzekering biedt hiervoor bijvoorbeeld geen dekking. Het gaat om een polis gericht op de Wettelijke Aansprakelijkheid, schade aan de eigen auto (en diefstal) kunt u niet laten vergoeden.

Heeft u een Beperkt Casco of een Allrisk dekking? In veel van de gevallen is er sprake van dekking voor vervangend vervoer bij autodiefstal. De verzekeraar zal standaard 30 dagen wachten met uitkeren, dat is de periode waarin u dient af te wachten of uw auto wordt teruggevonden. Tijdens die periode kunt u afhankelijk van uw dekking gebruik maken van vervangend vervoer, zodat u ondanks de autodiefstal toch de weg weer op kunt.

Vervangend vervoer en vergoeding bij autodiefstal

De dekking bepaalt of u gebruik kunt maken van vervangend vervoer bij autodiefstal. Bovendien bepaalt de dekking op welke vergoeding u kunt rekenen. Is er sprake van een nieuwwaarderegeling, een aanschafwaarderegeling of een gelijkwaardige autoregeling? In die gevallen keert de verzekeraar u een relatief hoog bedrag uit. Is er geen sprake van een dergelijke regeling en krijgt u te maken met autodiefstal? Los van vervangend vervoer kunt u dan rekenen op de dagwaarde. De verzekeraar zal deze uitkeren na de eerste 30 dagen. Tot die tijd kunt u gebruik maken van vervangend vervoer of zelf een andere auto regelen.