Korting bij autoverzekering

Korting bij autoverzekering

De no-claim korting is bij de meeste consumenten wel een bekend begrip, echter kunnen er ook andere kortingen geboden worden. Een behoorlijk aantal verzekeraars geven korting bij de autoverzekering om de autoverzekering aantrekkelijker te maken en u als nieuwe klant te kunnen verwelkomen. Dit zorgt immers voor een lagere premie en kan een behoorlijke besparing opleveren. Echter betekend het niet per definitie zo dat een autoverzekering met korting voordeliger is dan een autoverzekering zonder, dit verschilt per situatie.

Korting voordeliger?

Of een autoverzekering met korting voordeliger is hangt echt af van uw situatie. Uw premie wordt berekend op basis van een behoorlijk verschillende aantal factoren, bij de ene verzekeraar weegt een bepaalde factor zwaarder of juist minder zwaar. Dit maakt dat de premies persoonsgebonden zijn en daardoor verschillen. De autoverzekering die voor u voordeligst is hoeft weer niet de voordeligste te zijn voor uw buurman. Een korting daarentegen kan er wel voor zorgen dat een bepaalde autoverzekering voordeliger wordt, maar dit hoeft niet zo te zijn. Bekijk daarom goed of dit werkelijk het geval is en kijk niet alleen naar de korting. Bekijk daarnaast ook goed de dekking en voorwaarden, sluiten deze aan op uw situatie en is de dekking goed.

Collectiviteitskorting en pakketkorting

Naast een gewone korting voor een bepaalde periode kan er ook een collectiviteitskorting en of een pakketkorting geboden worden. Bij collectiviteitskorting wordt er ook wel vaak gesproken over een werkgeverskorting. Indien uw werkgever afspraken heeft gemaakt met een bepaalde verzekeraar dan kunnen werknemers zich bij deze verzekeraar goedkoper verzekeren. Maar daarnaast kan een lidmaatschap van een bepaalde vereniging ook een collectiviteitskorting opleveren.

Pakketkorting wordt door de meeste verzekeraars ook aangeboden. Dit betekend dat u korting krijgt indien u voor meerdere soorten verzekeringen bij deze verzekeraar kiest. Doorgaans krijgt u een hogere korting bij meerdere verzekeringen, hoe meer verzekeringen hoe hoger het percentage wordt.