Keurmerk Klantgericht Verzekeren autoverzekering

Keurmerk Klantgericht Verzekeren autoverzekering

Indien u een autoverzekering afsluit wilt u er zeker van zijn dat uw toekomstige verzekeraar een goed en begrijpelijk product biedt. Echter was voor kort geleden het vertrouwen over de verzekeraars niet sterk bij de Nederlandse consument. De Stichting toets verzekeraars heeft hierop besloten het Keurmerk Klantgericht Verzekeren op de markt te brengen zodat consumenten erop kunnen vertrouwen dat hun verzekeraar of toekomstige verzekeraar een goed en begrijpelijk product biedt.

Verzekeraars en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren wordt uitgedeeld aan een verzekeraar die aan de voorwaarden en eisen van het Keurmerk voldoet, indien dit Keurmerk is uitgedeeld geldt dit voor alle verzekeringen van deze partij, dus ook voor de autoverzekering. De verzekeraar dient aan alle kwaliteitsnormen te voldoen welke jaarlijks aangescherpt of uitgebreid worden.

Bovendien wordt er ook periodiek gecontroleerd of een verzekeraar nog aan deze normen voldoet, is dit niet het geval dan wordt het keurmerk ingetrokken. Door deze periodieke controle zorgt de Stichting ervoor dat de verzekeraars ervoor zorgen dat kwaliteit behouden wordt en bovendien ook nog uitgebreid wordt. Het belangrijkste waaraan een verzekeraar moet voldoen is dat de verzekeringen geschikt zijn voor de klant, dat een klant dus ook daadwerkelijk wat aan de polis heeft. Ook is het belangrijk dat de klanten de verzekeringen begrijpen, kleine lettertjes zijn hiermee dus niet aan de orde. Daarnaast is het van belang dat de dienstverlening optimaal is, ook geldt bij deze punten dat er een kwaliteitssysteem moet zijn die de prestaties waarborgt, maar ook indien nodig verbetert of realiseert.

Keurmerk en autoverzekering

Indien uw verzekeraar het Keurmerk Klantgericht Verzekeren heeft behaald of de verzekeraar waarvoor u wilt kiezen in het bezit is van het keurmerk dan kunt erop vertrouwen dat u een goede autoverzekering afsluit. De klant heeft ook daadwerkelijk wat aan deze autoverzekering en kwaliteit wordt gewaarborgd. Bovendien hoeft u er niet bang voor te zijn dat er diverse kleine lettertjes om de hoek komen kijken en dat het ineens niet duidelijk is hoe het zit, een verzekeraar met kleine lettertjes kan het Keurmerk namelijk niet behalen.