Hybride auto verzekeren: hoe werkt dat?

Hybride auto verzekeren: hoe werkt dat?

De autoverzekering voor een hybride auto werkt hetzelfde als een polis voor een reguliere auto met alleen een verbrandingsmotor. Dat heeft te maken met het feit dat een hybride auto eigenlijk niets anders is dan een reguliere auto met een extra krachtbron, op basis van (duurzame) elektriciteit. De auto heeft daardoor een iets andere aandrijving en het is mogelijk dat de aanschafwaarde van de auto wat hoger ligt. Het gebruik ervan is echter niet fundamenteel anders, waardoor het ook voor een hybride auto gewoon mogelijk is om een reguliere autoverzekering af te sluiten.

Reguliere autoverzekering voor een hybride auto

Dit maakt het mogelijk om een reguliere autoverzekering af te sluiten voor een hybride auto, zonder de verzekeraar aan te hoeven geven dat het gaat om een model op basis van twee krachtbronnen. De verzekeraar kan dat aan het kenteken eenvoudig zien, maar zal daarvoor geen bijzondere premie berekenen.

De auto heeft een benzine- of dieselmotor en een elektromotor, die er samen voor zorgen dat er sprake is van voldoende vermogen om de auto aan te drijven. Om een autoverzekering voor een hybride auto af te sluiten is het voldoende om de premies en dekkingen te vergelijken, zoals u dat ook voor een reguliere auto zou doen.

Hoge waarde

In sommige gevallen zal de hybride auto een hogere waarde hebben dan een vergelijkbare auto met alleen een verbrandingsmotor. In dat geval kan de autoverzekering iets duurder uitpakken, omdat de premie onder andere afhankelijk is van de waarde van de auto. In die gevallen kan een hybride auto in de verzekering iets duurder zijn, al heeft dat dus niet te maken met de andere techniek. Het is de moeite waard om online de verschillende beschikbare autoverzekeringen te vergelijken, om de hybride auto op een voordelige manier van een geschikte dekking en polis te voorzien.