Hoger eigen risico voor de autoverzekering

Hoger eigen risico voor de autoverzekering

Het is gebruikelijk om de autoverzekering zonder eigen risico af te sluiten. We maken eventueel gebruik van een eigen risico van €150 voor ruitschade, maar voor andere schade komt dat veel minder voor. Toch is het de moeite waard om daar naar te kijken en u daar goed over te laten adviseren. Een eigen risico binnen een verzekering biedt de mogelijkheid de premie die u betaalt te verlagen. Hoe dat kan? Indien u een eigen risico overweegt voor de autoverzekering betaalt u bij schade zelf het eerste deel van de kosten.

Deel van de kosten zelf betalen

Indien u kiest voor een hoger eigen risico binnen de autoverzekering (bijvoorbeeld €500 per gebeurtenis) hoeft de verzekeraar niet direct uit te keren wanneer er sprake is van kleine schade. Dit leidt er over het algemeen ook toe dat u voorzichtiger zal zijn in het verkeer, u kunt immers niet automatisch rekenen op de dekking door de verzekeraar. Vandaar dat verzekeraars bereid zijn een lagere premie aan te bieden wanneer u besluit een hoger eigen risico binnen de autoverzekering te nemen.

Hersteller bij schade aan de auto

Let er bij het laten herstellen van schade aan uw auto bovendien goed op dat u niet automatisch overal terecht kunt. In een aantal gevallen heeft de autoverzekering afspraken gemaakt met verschillende schadeherstellers. Kiest u voor een andere hersteller? Dan is het mogelijk dat u een deel eigen risico dient te betalen of dat de autoverzekering bijvoorbeeld vergoeding biedt voor 75% van de kosten. Het is de moeite waard om dit op voorhand uit te zoeken, zodat u een goed beeld krijgt van de polis en u vervolgens online de gewenste autoverzekering kunt afsluiten.