Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Hoeveel schadevrije jaren heb ik? Dat is een vraag die veel consumenten zich vaak afvragen. U moet immers wanneer u een vergelijking op premie maakt uw aantal schadevrije jaren invoeren om de premie bij de verschillende verzekeraars te kunnen berekenen. Zonder deze factor kan er geen juiste premie berekening gemaakt worden, maar hoe komt u erachter hoeveel schadevrije jaren u heeft als u hier niet van op de hoogte bent?

Waar kan ik dit vinden?

Als u niet weet hoeveel schadevrije jaren u heeft kunt u uw polis erbij pakken, deze krijgt u elk jaar opnieuw opgestuurd via de post of de email. Daarnaast is het bij sommige verzekeraars mogelijk de polis online in uw eigen omgeving te bekijken. Sinds 2014 staat er altijd op het polisblad vermeld hoeveel schadevrije jaren u precies heeft. Als u het polisblad kwijt bent en u deze niet online kunt vinden kunt u het bij de verzekeraar opvragen.

Ook op royementsverklaring

Als u de autoverzekering heeft opgezegd ontvangt u van de verzekeraar een royementsverklaring, hierop staan ook het aantal schadevrije jaren vermeld dat u op dat moment heeft. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering dient dit dan ook als het bewijs. Als u de royementsverklaring kwijt bent, kunt u deze opnieuw opvragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon. U moet immers bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering het aantal schadevrije jaren opgeven.

Daarnaast is het een mogelijkheid om uw schadevrije jaren te controle in de database van Roy-Data, uw oude autoverzekeraar noteert hier namelijk ook uw schadevrije jaren zodat uw nieuwe autoverzekeraar dit vervolgens weer kunt controleren. Echter duurt dit vaak vele malen langer, hierdoor adviseren wij u ook dit op te vragen via de oude autoverzekeraar of tussenpersoon.