Hoe bereik ik mijn autoverzekeraar?

Hoe bereik ik mijn autoverzekeraar?

U kan om verschillende redenen contact op willen nemen met uw autoverzekeraar. Mogelijk wilt u meer informatie inwinnen over een verzekering die u eventueel wilt afsluiten, bent u benieuwd hoe een ongeluk dat u veroorzaakt heeft nu afgehandeld moet worden of staat u langs de kant van de snelweg en wil u een beroep doen op de pechhulp, die u als aanvulling in uw autoverzekering opgenomen heeft. Om al deze zaken te vragen, moet u uw verzekeraar echter wel kunnen bereiken. Dit kan natuurlijk door bij een kantoor van uw verzekeraar langs te gaan, in die gevallen krijgt u persoonlijk advies en wordt er vaker net wat meer tijd voor u genomen. In sommige gevallen (zoals wanneer u met pech langs de kant van de weg staat) kan dit echter lastig zijn. Daarom zijn er ook andere manieren om contact op te nemen, deze zijn hieronder stuk voor stuk beschreven.

Klantenservice via mail en telefoon

De meest traditionele en voor de hand liggende manier om uw (auto)verzekeraar te bereiken, is natuurlijk door even te bellen. Elke zichzelf respecterende verzekeringsmaatschappij heeft dan ook een eigen telefonische klantenservice. Wanneer u pechhulp nodig hebt, is dit waarschijnlijk de meest logische manier om contact te zoeken. Let wel op dat hier vaak een speciaal nummer voor is, hou deze op één of andere manier bij u als u onderweg bent. Voor andere problemen die iets minder urgent zijn, maar waar u wel een duidelijke uitleg voor nodig heeft, is het sturen van een mail altijd een goede optie.

Social media en website

Tegenwoordig zijn veel (auto)verzekeraars ook actief op de social media. Zo hebben ze vaak een soort alternatieve klantenservice op Twitter waar korte vragen kunt stellen en vaak snel een antwoord krijgt. Voordat u hier gebruik van maakt, is het aan te raden om eerst even op de website van de verzekeringsmaatschappij te kijken. Vaak vindt u hier enorm veel informatie over de autoverzekeringen die ze afsluiten en kunt u ook de antwoorden op de meest gestelde vragen over diezelfde verzekeringen hier lezen.