Grijs kenteken en autoverzekering

Grijs kenteken en autoverzekering

Een grijs kenteken en een autoverzekering aanvragen; hoe doet u dat? Een grijs kenteken wijst op een voertuig dat wordt gezien als bestelauto met belastingvoordeel. Dit is geregistreerd bij het RDW. Dit heeft dus eigenlijk helemaal niets te maken met de kleur van het kenteken. Deze is gewoon geel, net als bij de meeste andere auto’s. De kentekens zijn overigens wel te herkennen. Deze beginnen namelijk altijd met een B of met een V. Onder meer minibusjes, auto’s met open laadbak, combi’s en terreinauto’s kunnen een grijs kenteken hebben.

Mag een grijs kenteken privé gebruikt worden?

Het is toegestaan om een auto die geregistreerd staat als grijs kenteken aan te schaffen voor privé doeleinden. Deze voertuigen rijden op diesel en dit kan natuurlijk een voordelige keuze zijn wanneer u veel kilometers rijdt. Daarnaast is het ook prettig om bijvoorbeeld een auto met een open laadbak te hebben wanneer u privé vaak veel te vervoeren heeft, bijvoorbeeld omdat u eigen paarden op stal heeft staan waarvoor u de balen hooi zelf vervoert.

In de meeste gevallen is het zo dat een voertuig dat geregistreerd staat als voertuig met grijs kenteken maar weinig zitplaatsen heeft. Dit heeft te maken met het feit dat zij in de regel zakelijk gebruikt worden. Het is niet toegestaan om meer mensen te vervoeren dan dat er zitplaatsen zijn.

Een grijs kenteken verzekeren

Het is mogelijk om een privé autoverzekering af te sluiten voor een voertuig dat geregistreerd staat als voertuig met een grijs kenteken. Belangrijk om te weten is het wel dat de zakelijke ritten dan niet verzekerd zijn. Niet iedere autoverzekeraar biedt een dergelijke autoverzekering. Het is dan ook aan te raden te kijken welke verzekeraars deze wel bieden en om vervolgens specifiek te kijken welke autoverzekering het best bij u past.