Gestolen banden en de autoverzekering

Gestolen banden en de autoverzekering

Gestolen banden en benieuwd wat de autoverzekering dekt? Zowel de WA Beperkt Casco autoverzekering als de WA Allrisk autoverzekering bieden dekking bij diefstal. Dat betekent dat u er in die gevallen op kunt rekenen dat de verzekeraar de kosten zal vergoeden. Houd er rekening mee dat er bij een WA autoverzekering geen sprake is van dekking. In dat geval dient u zelf voor de kosten op te draaien. Is er in plaats van gestolen banden sprake van lek gestoken banden? Dan spreken we van vandalisme. Dat betekent dat alleen de WA Allrisk polis dekking biedt, de Beperkt Casco-dekking is dan helaas niet meer voldoende.

Diefstal van de autobanden

Diefstal van autobanden gaat vaak samen met de diefstal van de velgen, die een stuk kostbaarder kunnen zijn. Het is richting de verzekeraar van belang om aan te tonen dat u er alles aan heeft gedaan om de auto, de wielen en de banden goed te beschermen. Een set gestolen banden is erg vervelend en kan flink in de papieren lopen, waardoor verzekeraars kritisch zijn op de vergoeding van schade. Indien u de auto op straat parkeerde en de banden werden gestolen zal de verzekeraar u doorgaans niet aanspreken op uw verantwoordelijkheid.

Uit de opslag gestolen

Er bestaat een verschil tussen gestolen banden onder de auto vandaan in combinatie met de wielen en gestolen banden uit een opslag. Had u bijvoorbeeld winterbanden in de opslag staan? Dan moet u voor de dekking bij de inboedelverzekering zijn, in plaats van bij de autoverzekering. Er is dan immers sprake van inboedel in de woning, in plaats van een directe relatie met de auto. De autoverzekering komt pas in beeld op het moment dat de gestolen banden daadwerkelijk onder de auto gemonteerd zaten.