Gemakkelijk overstappen

Gemakkelijk overstappen

Overstappen naar een andere autoverzekering is gemakkelijker dan veel mensen denken. Het is voldoende om online de verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken en aan te geven bij welke verzekeraar u graag een polis af zou sluiten.

Om de verzekeringen te kunnen afsluiten is het van belang om een aantal gegevens door te geven. Het gaat om gegevens over uzelf en over de auto. De combinatie daarvan maakt het mogelijk om de premie te berekenen en aan te geven wat de polis zal kosten. Bij akkoord van uw kant kunt beginnen met het aanvragen, om over te stappen ten opzichte van uw huidige polis.

Autoverzekering vergelijken en overstappen

U kunt online de autoverzekeringen vergelijken om over te stappen. Het is verleidelijk om meteen naar de premie voor de dekkingen te kijken, maar houd er rekening mee dat ook de dekking van belang is. Een goedkope autoverzekering is pas daadwerkelijk voordelig op het moment dat hier aan de andere kant wel een goede dekking tegenover staat. Probeer op voorhand te bepalen welke dekking u belangrijk vindt, bijvoorbeeld aan de hand van de huidige polis of de leeftijd van de auto. Door daar vanuit te gaan is het mogelijk om de scherpe premies voor de autoverzekeringen op een rij te zetten.

Opzegtermijn en acceptatie door de nieuwe verzekeraar

Houd er rekening mee dat er nog sprake kan zijn van een verplichte contractduur met uw huidige verzekeraar. Heeft u de autoverzekering langer dan 1 jaar? Dan is die periode voorbij, maar zal er sprake zijn van een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Na die periode is het mogelijk om over te stappen naar een andere autoverzekering.

De nieuwe verzekeraar zal uw gegevens controleren en bij RoyData nagaan of er de afgelopen jaren sprake is geweest van schade en claims. Op basis daarvan vindt er een acceptatie plaats. Nadat u bent geaccepteerd en de opzegtermijn voorbij is kunt u overstappen van autoverzekering, zodat u bijvoorbeeld een lagere premie betaalt voor dezelfde dekking.