Frauderen autoschade

Frauderen autoschade

Er vindt jaarlijks veel fraude plaats met betrekking tot de autoverzekering. Verzekerden geven schade op die ze niet hebben geleden of die erger is dan wat er daadwerkelijk aan de hand was. Dat lijkt een prettige manier om net wat meer geld te kunnen claimen en daar een leuk bedrag aan te verdienen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Autoverzekeraars slagen er steeds beter in om mensen die frauderen met schade bij de autoverzekering op te sporen en hebben bovendien de mogelijkheid gekregen om een flinke boete op te leggen. Het Verbond van Verzekeraars wil daarmee voorkomen dat de fraudezaken nog verder oplopen.

Standaard €532 boete

Voorheen diende de verzekeraar de fraude aan te tonen en was het dan slechts mogelijk om de schade niet te vergoeden. Daar is inmiddels verandering in gekomen, want de verzekeraars hebben bij fraude met de autoverzekering nu tevens de mogelijkheid om een boete op te leggen. Het gaat om een boete van €532, die ervoor moet zorgen dat minder mensen het risico nemen om fraude te plegen. Dat kan lonen als het lukt, maar kan aan de andere kant ook een grote kostenpost betekenen als de verzekeraar erachter komt dat er sprake is van fraude met schade bij de autoverzekering.

Schepje bovenop de aanrijding kan duur uitpakken

Er is al snel sprake van fraude met een autoverzekering, bijvoorbeeld wanneer er net een schepje bovenop de schade wordt gedaan om ook een eerdere schade nog te kunnen laten vergoeden of daar wat extra geldt uit te kunnen halen. De groep mensen die fraude lijkt te plegen groeit, waardoor het Verbond van Verzekeraars een maatregel heeft willen nemen.

De boete bij fraude met schade bij de autoverzekering moet er vooral voor zorgen dat het risico toeneemt voor mensen die hiermee een gokje willen wagen. We zullen de komende tijd zien hoe de maatregel uitpakt.