Ervaringen autoverzekeringen

Ervaringen autoverzekeringen

Een behoorlijk aantal consumenten kijkt eerst naar de ervaringen van een bepaalde product of dienst voordat zij hier zelf voor kiezen. In principe is dit met elk product mogelijk, dus ook naar de ervaringen voor de autoverzekering. U kunt per verzekeraar naar de reviews kijken om zo tot uw eigen oordeel te komen, maar is dit wel zo slim?

Eerlijke ervaringen?

Als u naar ervaringen gaat kijken van andere klanten is dat u goed kijkt naar de eerlijkheid van de ervaringen. Er zijn tal van websites waar iedereen een ervaring kan achterlaten en bovendien onbeperkt. Het risico hiervan is dat de concurrent expres negatieve ervaringen achterlaat bij de ander of dat er juist door de aanbieder zelf een behoorlijk aantal positieve ervaringen worden achtergelaten. Deze ervaringen zijn dan ook niet op eerlijke basis gebeurt en kunnen uw keuze beïnvloeden, terwijl u juist uw keuze wilt laten beïnvloeden op echte eerlijke ervaringen. Kijk dan ook goed naar de website waarop de ervaringen geplaatst zijn en hoe men zijn of haar ervaring kan achterlaten.

Negatieve ervaringen

In principe is elk bedrijf wel eens in aanmerking gekomen met klanten met negatieve ervaringen, ook elke autoverzekeraar. Bovendien laten mensen vaker hun mening horen wanneer ze negatief zijn en zullen zij niet snel spreken wanneer er iets positief is, dit wordt immers vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Daarnaast wil het nog wel regelmatig voorkomen dat een klant zich negatief benadeeld voelt, terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Het gevoel kan er dan wel zijn, maar de vraag blijft of dit wel terecht is? Soms kan de autoverzekeraar bijvoorbeeld niets aan een bepaald probleem doen, of is iets de klant zijn eigen schuld. Wel kunnen zij vervolgens deze negativiteit op het internet rond spreiden, maar of dit objectief en eerlijk is blijft de vraag.

Daarom adviseren wij u ook om niet blind te staren op ervaringen van eerdere klanten. Wellicht kunt u kiezen voor een autoverzekering die geen contractperiode heeft, hierdoor kunt u zelf uw eigen ervaring opdoen. Bevalt het niet? Dan zegt u de autoverzekering gewoon weer op.