Eerste auto verzekeren

Eerste auto verzekeren

Een eerste auto kopen is altijd spannend. Het is een flinke aankoop die u dan ook goed moet verzekeren. U bent sowieso verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. De meeste mensen die voor het eerst een auto kopen, zijn nog relatief jong en hebben meestal recent hun rijbewijs gehaald, wat betekent dat zij vaak een hogere maandelijkse premie moeten betalen. Verzekeraars zien beginnende bestuurders namelijk als risicogroep. Dit kan voor aanzienlijk hoge kosten zorgen. Gelukkig zijn er een aantal tips om op te volgen, waardoor u toch een goede verzekering af kunt sluiten.

Koop een simpele auto

Als nieuwe weggebruiker is het natuurlijk geweldig om gezien te worden in een dure sportauto met veel vermogen. Qua autoverzekering is dat echter niet uw verstandigste optie. Verzekeraars houden namelijk rekening met de eigenschappen van een auto in het bepalen van de premie. Combineer dit met uw jeugdige leeftijd en de premie zal al snel de pan uitrijzen. Schaf daarom een goede tweedehandsauto aan om de kosten te beperken. U kunt die sportauto alsnog aanschaffen als u geen beginnersstatus meer heeft.

Zet de verzekering op uw eigen naam

Het lijkt aantrekkelijk om de autoverzekering op naam van uw ouders te zetten. Dit kan immers gunstige gevolgen voor de hoogte van de premie hebben. Toch is dit geen verstandig idee. De auto is immers van u, dus dient ook op uw naam te staan. Bij schade kunnen u en uw ouders veel problemen krijgen als de tenaamstelling niet blijkt te kloppen.

Maak een uitgebreide vergelijking

De goedkoopste autoverzekering vindt u nog altijd door goed te vergelijken. Vraag veel verschillende offertes aan bij diverse verzekeraars en neem de tijd om een beslissing te maken. Ook kunt u vergelijkingssites bezoeken, op onze site kunt u dit ook doen. Hierdoor bent u geen tijd kwijt aan het opvragen van offertes, maar ziet u het direct in 1 berkening. Sommige verzekeraars hebben daarnaast speciale verzekeringen voor beginnende automobilisten. Deze verzekeringen hebben vaak aantrekkelijke voorwaarden voor jonge weggebruikers.