Eenmalige kosten autoverzekering

Eenmalige kosten autoverzekering

Sommige autoverzekeraars brengen eenmalig een extra bedrag in rekening voor het afsluiten van verzekeringen, waaronder de autoverzekering. Doorgaans zijn deze kosten niet erg hoog, dit kan variëren van enkele euro’s tot bijvoorbeeld 20 euro, maar doorgaans ligt dit bedrag onder de 10 euro. Ondanks dat dit bedrag niet erg hoog is kan dit bij consumenten met een beperkt budget wel beperken tot een overstap, zeker wanneer er ook nog bij de oude autoverzekeraar beëindigingskosten in rekening worden gebracht. Want in dit geval moet de consument in de eerste maand van de nieuwe verzekering toch een extra bedrag reserveren.

Waarvoor betaal ik eenmalige kosten?

Gelukkig brengen niet alle autoverzekeraars eenmalige een bedrag in rekening, maar er zijn er wel een aantal die dat wel doen. Waarvoor u deze kosten betaald is voor het opmaken van de polis, het wordt daarom ook vaak poliskosten genoemd. De verzekeraar moet een aantal administratieve handelingen uitvoeren om u als klant te kunnen verwelkomen en hiervoor worden kosten gemaakt. Soms worden deze gemaakte kosten doorberekend en soms niet. Als deze kosten in rekening gebracht worden kunt u dat terugvinden in de polisvoorwaarden. Ook kunt u binnen onze vergelijking zien welke verzekeraars wel of niet eenmalige kosten hanteren en hoe hoog dit bedrag is.

Kijk naar langere termijn

Wij adviseren u niet blind te staren op of u nou wel of geen poliskosten moet betalen bij het afsluiten van de autoverzekering, maar te kijken naar een langere termijn. Want de poliskosten zijn niet erg hoog en bovendien eenmalig.

Kijk voornamelijk naar de autoverzekeraar die u de beste prijs/kwaliteit verhouding kunt bieden. Hiermee bedoelen wij een autoverzekering met goede dekking en gunstige premie. Ondanks dat het eenmalige bedrag in rekening worden gebracht kunt u op langere termijn misschien wel veel goedkoper uit zijn, als de maandelijkse premie lager is.