Eéndagskenteken en autoverzekering

Eéndagskenteken en autoverzekering

Kunt u voor een ééndagskenteken een autoverzekering afsluiten? Ja, dit is mogelijk, maar er zijn natuurlijk wel regels aan verbonden. Daarnaast is het zo dat lang niet alle autoverzekeraars een speciale autoverzekering voor het ééndagskenteken bieden. Wanneer u een dergelijke autoverzekering nodig heeft, dan is het aan te raden om deze verzekering minimaal zeven dagen voorafgaande aan de RDW keuring al aan te vragen. Het is namelijk belangrijk dat de welbekende groene kaart al aanwezig is en het kan enkele dagen duren voordat deze daadwerkelijk ontvangen wordt.

Wat is het ééndagskenteken?

De naam zegt eigenlijk alles al. Het gaat om een kenteken voor slechts één dag. Dit is nodig voor de invoering van een importauto. Deze auto moet bij het RDW worden aangemeld en gekeurd. De auto kan niet worden gekeurd zonder kenteken, maar er kan weken tot maanden overheen gaan voordat er een Nederlands kenteken kan worden toegekend aan de auto.

Om de auto dan toch al te laten keuren kan er een ééndagskenteken worden aangevraagd. Met dit kenteken mag de auto de openbare weg op om deze naar de keuringslocatie te rijden. Vervolgens zal de auto weer moeten blijven staan tot er een permanent kenteken is toegekend.

Een ééndagskenteken verzekeren

Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen die een speciale verzekering bieden voor ééndagskentekens. Om deze verzekering af te kunnen sluiten heeft u wel alle gegevens van de importauto nodig. Denk op de eerste plaats natuurlijk aan het merk en type auto, maar bijvoorbeeld ook aan het chassisnummer. Daarnaast moet u uw persoonlijke gegevens doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij en moet er ook worden aangegeven uit welk land de auto geïmporteerd is. Vervolgens kan er een polis worden opgesteld voor het verzekeren van het ééndagskenteken.