Een autoverzekering en een deuk in de auto

Een autoverzekering en een deuk in de auto

Een deuk in uw auto is niet leuk. Het maakt in dit geval niet echt uit of het een nieuwe of oude auto betreft. Een deuk ontsiert uw auto en moet zo snel mogelijk worden gerepareerd. Het kostenplaatje dat hierbij hoort is afhankelijk van de grootte, diepte en plaats waar de deuk zich bevindt. Bij flinke autoschade worden plaatwerkers en spuiters ingezet om de boel te repareren. Dit levert meestal een flinke rekening op.

Waar kunt u de schadeclaim indienen?

Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van hoe de deuk tot stand is gekomen. Indien de veroorzaker niet bekend is, dan kunt u geen aanspraak maken op de autoverzekering van de dader. U kunt in dit geval het Waarborgfonds Motorverkeer benaderen. Ook als de dader wel bekend is, maar in een onverzekerde auto rijdt, kan het Waarborgfonds uitkomst bieden. Een van de eisen van het Waarborgfonds is dat u kunt aantonen dat u hebt gepoogd de schuldige te vinden. U moet daarom direct aangifte doen bij de politie. Ook het plaatsen van een advertentie of buurtonderzoek geeft aan dat u bezig bent geweest met zoeken naar de schuldige.

Het Waarborgfonds wil ook het bewijs dat uw auto voorheen geen schade had. Hiervoor zijn twee personen die willen getuigen voldoende. Als u uw auto volledig casco heeft verzekerd, zal uw verzekeraar bekijken of zij de schade kan indienen bij het Waarborgfonds. Bij een allriskverzekering kunt u zich direct tot uw verzekeringsmaatschappij wenden.

Gevolgen

Het kan zijn dat de schade gevolgen heeft voor uw schadevrije jaren en uw premie. Vanwege het verlies van de zogenaamde no claim, kiezen veel verzekeraars er toch maar voor om de schade zelf te betalen.