Dubbele dekkingen binnen autoverzekering

Dubbele dekkingen binnen autoverzekering

Nederlanders staan er bekend om dat ze zich maar al te graag voor alles en nog wat verzekeren. Daarentegen zijn er in Nederland ook een aantal verplichte verzekeringen waar u niet onder uit komt. Een voorbeeld hiervan is de autoverzekering, deze is verplicht voor elke autobezitter. Hiervan is alleen de WA dekking een verplichting, maar het is ook mogelijk om een uitgebreidere dekking te kiezen en/of uit te breiden met andere verzekeringen en modules. Bij het afsluiten van de extra modules adviseren wij u goed op te letten dat u niet dubbel verzekerd bent, dit zou namelijk zonde zijn omdat u dan dubbel premie betaald. In principe geldt dit voor alle polissen die u afsluit, check altijd eerst of u hier niet al voor gedekt bent.

Rechtsbijstand verkeer

Met een rechtsbijstandverzekering voor verkeer kunt u rekenen op juridische hulp voor een conflict in bijvoorbeeld het verkeer, een dergelijke dekking is dus zeker wel handig om goed over na te denken. Echter adviseren wij u wel eerst goed na te gaan of u niet al een dergelijke dekking heeft.

Het is namelijk veel voorkomend dat consumenten in Nederland een rechtsbijstandverzekering voor werk, verkeer en wonen hebben. Op het moment dat zij dan een autoverzekering gaat afsluiten vraagt de autoverzekeraar of zij er ook een rechtsbijstandverzekering bij willen hebben. De autoverzekeraar weet namelijk niet of u dit al heeft en wilt dit onderdeel er graag extra bij verkopen. Check dus eerst uw lopende polissen.

Schadeverzekering voor inzittenden of ongevallenverzekering voor inzittenden

De bovengenoemde dekkingen zijn beide interessant en lijken erg op elkaar. Desondanks hebben ze beide een andere dekking, het is dus belangrijk dat u goed kijkt welke van de 2 u wilt hebben. Het is echter wel onnodig om beide modules af te sluiten, hierdoor zou u in principe ook dubbel verzekerd zijn.