Dekking gestolen airbag

Dekking gestolen airbag

Een airbag gestolen uit de auto en de schade daarvan claimen bij de autoverzekering? U heeft daarvoor minimaal een WA Beperkt Casco dekking nodig. Op die manier zorgt u ervoor dat ook schade aan de eigen auto gedekt wordt, in tegenstelling tot bij een WA autoverzekering. Het aantal gestolen airbags neemt de laatste tijd weer toe, net als bij navigatiesystemen en radio’s. Waar het aan ligt is niet goed duidelijk, maar airbags zijn nog altijd dure onderdelen van de auto. Het is lastig om de auto daar extra tegen te beveiligen, al dient u er altijd voor te zorgen dat inbraak zo lastig mogelijk is.

Auto-inbraak zoveel mogelijk voorkomen

Dat begint met het op slot zetten van de auto en parkeren op een daarvoor veilige plaats. Zorg er vervolgens voor dat er geen duidelijke waardevolle spullen in de auto liggen, omdat dit het risico op inbraak een stuk groter zal maken. Bovendien is het de moeite waard om een alarm te installeren en daarmee de diefstal van bijvoorbeeld een airbag te voorkomen. Tip: zorg voor duidelijke waarschuwingsstickers op de auto, om aan te geven dat er een alarm aanwezig is. Of gebruik alleen de stickers, zodat gelegenheidsdieven wel 2x nadenken voordat ze uw auto uitkiezen.

Ingebouwde airbags gestolen: claimen bij de autoverzekering

Zijn de airbags gestolen uit de auto en wilt u daarvoor gebruik maken van de dekking door de autoverzekering? Het dient dan te gaan om ingebouwde modellen, waar bij een airbag over het algemeen gelukkig sprake van is. Op die manier maakt de airbag onderdeel uit van de auto en kunt u zich richten tot de autoverzekering.

Zou er sprake zijn van accessoires, zoals een los navigatiesysteem? In een aantal gevallen kunt u zich dan niet richten tot de autoverzekering. In plaats daarvan kunt u dan een claim indienen bij de inboedelverzekering die u heeft.