Dekking autoverzekering verhogen

Dekking autoverzekering verhogen

Wilt u tussentijds de dekking van uw autoverzekering verhogen? In de meeste gevallen zal dit geen probleem zijn. Houd er wel rekening mee dat u meer premie zult moeten betalen. Of u de dekking kunt verhogen hangt van het type verzekering af. Er zijn kortgezegd 3 soorten autoverzekeringen, de WA-verzekering, WA + beperkt casco en de WA + volledig casco. Deze laatste soort wordt ook wel allrisk genoemd. Als u momenteel een allrisk autoverzekering heeft kunt u de dekking niet verder verhogen, u heeft al de maximale dekking namelijk.

WA-verzekering verhogen

Heeft u momenteel een WA-verzekering? U kunt de dekking laten verhogen naar een WA + beperkt casco of een allrisk verzekering. Met WA + beperkt casco heeft u een stuk meer dekking. Zo bent u in de meeste gevallen verzekerd tegen ruitschade en een aanrijding met een dier bijvoorbeeld. Verhoogt u de verzekering naar een allrisk variant, dan profiteert u van een maximale dekking. Zo’n beetje alle schades zijn gedekt, ook als ze door uw eigen schuld zijn ontstaan. Houd er wel rekening mee dat het verhogen van de dekking van WA naar allrisk een forse premiestijging met zich kan meebrengen.

WA + beperkt casco verhogen

Een WA + beperkt casco kan qua dekking nog één stap omhoog, naar de WA + volledig casco variant. Neem contact op met uw autoverzekeraar om na te gaan welke invloed deze verhoging op uw premie zal hebben. De WA + volledig casco verzekering is de duurste variant, puur omdat bijna alle gevallen van schade gedekt worden. Deze verzekering wordt meestal afgesloten als het om een jonge auto gaat (tot 4 jaar oud). Is de auto ouder, dan kan deze variant financieel niet uit. Een WA of WA + beperkt casco is in dat geval een betere optie.