Deelplatformen en de autoverzekering

Deelplatformen en de autoverzekering

Een auto delen met SnappCar of GreenWheels? Dan is het een goed idee om kritisch naar de autoverzekering te kijken. Immers, het is in Nederland verplicht om een auto goed te verzekeren als u daarmee gaat rijden. In ieder geval voor de Wettelijke Aansprakelijkheid, door middel van een WA autoverzekering.

Tip: uw auto uitlenen aan iemand anders is niet hetzelfde als autodelen via een van de platformen. Zodra iemand anders een keer in uw auto rijdt is die dus gewoon verzekerd, gewoon op basis van uw eigen autoverzekering.
In de meeste gevallen zal de aanbieder van het autodelen zorgen voor de autoverzekering. Dat geldt voor SnappCar, GreenWheels en een aantal andere aanbieders. Zij zorgen voor een uitgebreide dekking, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Autoverzekering voor SnappCar en GreenWheels

Kijk altijd goed naar de autoverzekering die er wordt aangeboden op het moment dat u een deelauto gebruikt. De Wettelijke Aansprakelijkheid is vaak goed gedekt. Kijk vooral naar de aanvullende dekkingen die er beschikbaar zijn. Hoe zit dat bijvoorbeeld met pechhulp, dekking voor inzittenden en rechtsbijstand? De aanbieder van de deelauto kan daar meer over vertellen, zodat het goed duidelijk is welke autoverzekering de auto heeft.

Gedeelde auto verzekeren

En wilt u zelf (tijdelijk) een gedeelde auto verzekeren? U voorkomt daarmee bijvoorbeeld dat iemand anders schade rijdt met uw auto en dat u vervolgens no-claimkorting verliest. U kunt dan gebruik maken van Clixx of een vergelijkbaar initiatief. Dit maakt het mogelijk om de auto tijdelijk te verzekeren, op het moment dat iemand anders daar gebruik van maakt. Dat kan al vanaf een paar euro per dag. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over eventuele schade, omdat u dan immers voor de kosten op zou kunnen draaien.