Controleer de dekking van de autoverzekering

Controleer de dekking van de autoverzekering

Het is verstandig om regelmatig de dekking van de autoverzekering te controleren, bijvoorbeeld om na te gaan of die nog aansluit bij de risico’s die u wilt afdekken. Het is tevens de moeite waard om de leeftijd van de auto mee te nemen in de beoordeling, aangezien we er in Nederland om bekend staan dat we ons graag oververzekeren.

Leeftijd van de auto

Een nieuwe auto wordt in veel gevallen Allrisk verzekerd, om alle risico’s af te kunnen dekken. Dat kan ten opzichte van de hoge waarde van de auto op dat moment een goed idee zijn. Zodra de auto ouder wordt is het echter niet altijd meer nodig om een dergelijke verzekering aan te houden. Gemiddeld genomen is het bij een leeftijd van 4 – 5 jaar verstandig om de autoverzekering aan te passen naar een Beperkt Casco-dekking. De waarde van de auto neemt af, waardoor de relatief dure dekking voor eigen schade aan de auto het minder waard wordt.

Wordt een auto ouder dan 10 jaar? Dan is het zelfs de moeite waard om na te gaan of alleen de WA autoverzekering wellicht voldoende is. De waarde van de auto is dan dusdanig afgenomen dat de premie voor de meer uitgebreide autoverzekering relatief duur is ten opzichte van de eventuele kosten die u dient te maken om de autoschade te laten herstellen.

Aanvullende dekkingen controleren

Het is tevens de moeite waard om de aanvullende dekkingen regelmatig te controleren. We hebben het dan over de beide aanvullende dekkingen voor de inzittenden, net als die voor de rechtsbijstand en bijvoorbeeld de no-claimbeschermer. Door de autoverzekering in ieder geval ieder jaar even na te lopen valt te voorkomen dat de dekking en premie niet meer in verhouding staan tot de waarde van uw auto of uw wensen met betrekking tot de dekking.