Collectiviteitskorting en autoverzekering

Collectiviteitskorting en autoverzekering

Bij de autoverzekering komt u mogelijk in aanmerking voor diverse korting. Sommige autoverzekeraars brengen ook een collectiviteitskorting in rekening, mits u hiervoor in aanmerking komt. Controleer dan ook of uw verzekeraar met een collectiviteitskorting werkt en of u daarvoor mogelijk in aanmerking komt.

Wat is collectiviteitskorting?

Collectiviteitskorting zorgt ervoor dat u een bepaald percentage minder aan premie hoeft te betalen. Sommige autoverzekeraars hebben afspraken gemaakt met bepaalde bedrijven, organisaties en/of verenigingen. Bij deze afspraken wordt dan ook vastgelegd dat werknemers, klanten en/of leden van deze bedrijven, organisaties en/of verenigingen goedkoper hun verzekeringen kunnen afsluiten, dit geldt ook mogelijk voor de autoverzekering.

Om van dit goedkopere tarief gebruik te kunnen maken kunt u alleen de autoverzekering afsluiten bij de verzekeraar waar afspraken mee zijn gemaakt. De collectiviteitskorting geldt dan ook niet bij verzekeraars waar geen afspraken mee gemaakt zijn. Eerst wordt u standaard premie bij deze autoverzekeraar berekend en vervolgens wordt er een bepaald percentage in mindering gebracht. Doorgaans ligt deze collectiviteitskorting op maar liefst 8 procent bij werkgevers en bij verenigingen op 6 procent.

Als u geen lidmaatschap of werknemer bent van een dergelijke organisatie mag u geen gebruik maken van het collectief voordeel. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de korting stopt zodra u een dergelijk lidmaatschap beëindigt of niet meer werkt voor het desbetreffende bedrijf of organisatie. Mogelijk heeft uw nieuwe vereniging en/of werkgever ook afspraken met deze autoverzekeraar waardoor wel de korting in stand blijft, of wellicht is er een andere autoverzekeraar waarmee afspraken gemaakt zijn.

Controleer of dit werkelijk voordelig is

Een kortingspercentage van 6 of 8 procent klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Veel consumenten kijken door dit gegeven niet eens meer verder en gaan er vanuit dat deze autoverzekeraar hierdoor de voordeligste optie is. Echter adviseren wij u te controleren of dit werkelijk voordeliger is, mogelijk is er een autoverzekeraar die een nog betere optie biedt, ondanks dat hier geen collectiviteitskorting in rekening wordt gebracht.