No claim korting kinderen ANWB

No claim korting kinderen ANWB

Kinderen tussen de 17 en 26 jaar met een eigen rijbewijs kunnen bij de ANWB no claim korting opbouwen. Door ze bij te schrijven als meerijdend kind is het mogelijk om hen mee te laten profiteren van de no claim korting die u zelf opbouwt.
Meerijdende kinderen bouwen no claim korting op, waardoor ze al op hun 25e gebruik kunnen maken van de maximale korting van 80 procent. Dat scheelt aanzienlijk op de premie voor de autoverzekering, waardoor ze een stuk goedkoper uit zijn als ze eenmaal zelf een auto hebben.

Voorwaarden voor no claim korting voor kinderen

Er gelden uiteraard een aantal voorwaarden om de meerijdende kinderen no claim korting op te laten bouwen bij de ANWB. De kinderen moeten:

  • Tussen de 17 en 26 jaar oud zijn
  • Zelf in het bezit zijn van een rijbewijs
  • Thuiswonen of uitwonend studeren
  • Bijgeschreven staan in de polis van de ouders
  • Veroorzaken kinderen schade in de auto van hun ouders, terwijl ze staan bijgeschreven als meerijdend kind? Dan verlaagt dat de no claim korting van zowel het kind als de ouder.

    Tot 80 procent korting op de premie bij ANWB

    Om de kinderen no claim korting op te laten bouwen is het belangrijk om ze bij te schrijven in de polis voor de autoverzekering. De kinderen kunnen in 8 jaar tijd de maximale 80 procent korting op de nominale premie opbouwen. Op die manier kunnen ze zichzelf daarna een stuk voordeliger verzekeren, op het moment dat ze zelf een auto kopen. En lukt het niet om daar 8 jaar gebruik van te maken? Na 4 jaar kunnen de meerijdende kinderen al rekenen op 60 procent no claim korting en na 6 jaar is dat al 70 procent.