No-claim beschermer

No-claim beschermer

Heeft u een autoverzekering met een no-claim beschermer, of ziet u de mogelijkheid om deze af te sluiten bij een nieuwe polis? Het gaat om een speciale clausule, die u de mogelijkheid biedt om uw no-claim korting te beschermen. Autoverzekeraars werken met een nominale premie per jaar, waarop u een no-claimkorting krijgt. Deze korting is gebaseerd op het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Rijdt u schade? Dan verliest u zomaar 4 – 6 schadevrije jaren, waardoor ook uw no-claimkorting flink daalt.

Hoe werkt de no-claim beschermer?

Indien u een no-claim beschermer heeft afgesloten zal men het aantal schadevrije jaren terugbrengen op het moment dat u een schade claimt. Dit heeft de eerste keer echter geen gevolgen voor uw premie, aangezien u dan gebruik kunt maken van de no-claim beschermer. Dit betekent in principe niets anders dan dat u de korting die u heeft opgebouwd mag behouden.

Vervolgens kunt u het aantal schadevrije jaren weer op gaan bouwen, terwijl u nog altijd de scherpe premie betaalt die u gewend bent van uw autoverzekering.

No-claim beschermer en overstappen van autoverzekering

Heeft u een no-claim beschermer binnen uw huidige autoverzekering en heeft u daar een keer gebruik van moeten maken? Houd er dan rekening mee dat u deze korting op de premie niet zomaar mee kunt nemen naar een nieuwe verzekeraar. De nieuwe verzekeraar zal uw premie berekenen op basis van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd, niet op basis van de no-claimkorting die u bij uw huidige autoverzekeraar heeft (behouden).

Houd hier rekening mee wanneer u een no-claimbeschermer afsluit, aangezien het overstappen over het algemeen een dure aangelegenheid wordt. Ondanks dit gegeven zijn er toch nog sommige verzekeraars die u een betere premie kunnen bieden. Zij bieden dan standaard een lagere premie in verhouding met de no-claim korting die geldt op uw huidige autoverzekering.