Buitenlands rijbewijs en autoverzekering

Buitenlands rijbewijs en autoverzekering

Bent u van plan om in Nederland te gaan wonen, of heeft u een tijdje in het buitenland gewoond en daardoor een buitenlands rijbewijs? Dan is het in vele gevallen mogelijk om met dit buitenlandse rijbewijs in Nederland een auto te besturen en hiervoor een autoverzekering af te sluiten. Echter is dit wel voor een beperkte periode en afhankelijk van het land waar u het rijbewijs heeft behaald. U kunt sowieso het buitenlandse rijbewijs blijven gebruiken tot 185 dagen nadat u hier bent komen wonen.

Verschillende landen

Indien u in Nederland komt wonen en over een geldige verblijfsvergunning beschikt is het in vele gevallen mogelijk om het rijbewijs om te wisselen voor een Nederlands rijbewijs. Dit kunt u doen bij de RDW, maar dit is wel afhankelijk van het land waarvan u een rijbewijs heeft. Indien het rijbewijs afkomstig is uit de volgende landen kunt u omwisselen:


Andorra Aruba België
Bulgarije Cyprus Denemarken
Duitsland Estland Finland
Frankrijk Griekenland Hongarije
Ierland IJsland Italië
Jersey Letland Liechtenstein
Litouwen Luxemburg Malta
Man Monaco Nederlandse Antillen
Noorwegen Oostenrijk Polen
Portugal Roemenië Slovenië
Slowakije Spanje Tsjechië
Verenigd Koninkrijk Zweden Zwitserland


Autoverzekering vergelijken

Net als in vele andere landen bent u ook in Nederland wettelijk verplicht een autoverzekering te hebben. Dit is geen leuke verplichting zeker gezien dit een hoop geld kost. Wij kunnen de verplichting iets leuker voor u maken doordat wij een persoonlijke vergelijking voor iedere autobezitter bieden. U voert zelf uw gegevens in waardoor er een berekening uitrolt op basis van uw situatie.

U ziet hierdoor de premies die veel verschillende verzekeraars aan u zouden berekenen. U kunt daarna zelf de websites van de verzekeraars bezoeken en goed naar de voorwaarden kijken. U bespaart hierdoor en bovendien maakt u ook nog een verstandige keuze.