Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering

Heeft u een bestelauto aangeschaft en wilt u deze verzekeren? Dit kan middels een bestelautoverzekering. Elk voertuig in Nederland moet verplicht verzekerd worden met minimaal een WA-verzekering, dit geldt ook voor een bestelauto. Deze verplichting maakt het zeker dat eventuele schade die u veroorzaakt kan worden gedekt.

Dekking

Bij een bestelautoverzekering heeft u net als bij de normale autoverzekering keuze uit verschillende dekkingen. Afhankelijk van het risico dat u wilt lopen kunt u uw keuze maken. De WA dekking is de minimale dekking en hierdoor wordt de schade aan andere verkeersdeelnemers en hun voertuigen gedekt.

Met een WA+ dekking bent u daarbij ook nog gedekt tegen schade die ontstaat als gevolg van onder andere brand, natuurrampen en diefstal. De All Risk dekking is de meest uitgebreide en hierbij wordt bovenop alle andere schades ook de schade aan het eigen voertuig gedekt, ook als u schuldig blijkt.

Bestelautoverzekering vergelijken

Net als bij de gewone autoverzekering doet u er verstandig aan om bestelautoverzekeringen te vergelijken. U kunt op een vrij eenvoudige en snelle manier meerdere verzekeraars vergelijken en hierdoor de goedkoopste bestelautoverzekering van Nederland vinden. Echter raden wij u ook aan goed naar de voorwaarden te kijken, let hierbij op zaken als het eigen risico, maar ook de contractduur etc.

Vaak is het niet mogelijk uw bestelautoverzekering online af te sluiten. De bestelauto wordt doorgaans gebruikt voor zakelijk gebruik en hierdoor heeft u te maken met BTW aftrek en dergelijke. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat u extra spullen wilt verzekeren. Waarschijnlijk heeft u de bestelauto aangeschaft om goederen mee te vervoeren, wellicht wilt u dat deze zaken ook goed gedekt zijn. Indien u de auto voor personenvervoer gebruikt spreken we niet van een bestelauto en kan deze ook niet onder de bestelautoverzekering verzekerd worden.