Beste prijs/kwaliteit autoverzekering

Beste prijs/kwaliteit autoverzekering

Als u op zoek gaat naar een autoverzekering wilt u graag een scherpe prijs met een goede dekking. U heeft niet veel aan een autoverzekering die goedkoop is maar daarentegen een slechte dekking biedt. Het kan vervelende situaties opleveren in geval van schade. Deze kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s bij nieuwere voertuigen.

Om exact deze reden is het erg belangrijk om te letten op de dekking en voorwaarden. Het is tegenwoordig mogelijk om via het internet de voorwaarden door te nemen, veel verzekeraars bieden de polisvoorwaarden in de vorm van een PDF bestand zodat u deze rustig kunt doorlezen. Hieronder sommen we enkele punten op waarop u dient te letten bij het vergelijken of afsluiten van een autoverzekering:

  • Nieuwwaarde regeling wel van toepassing op uw situatie?
  • Eigen risico bij ruitschade?
  • Dekking passagiers?

Uiteraard zijn er nog een tal van punten waarop u dient te letten, dit is echter afhankelijk per situatie.

Hoe te vergelijken

Denk voordat u autoverzekeringen gaat vergelijken goed na over uw situatie. Voor welke situaties wilt u gedekt zijn? En voor welke situaties juist niet? Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe auto, dan is het wellicht verstandig om aan een nieuwwaarde regeling te denken. Is uw auto tweedehands, maar wilt u toch een gelijkwaardig voertuig terug kunnen kopen in geval van totaal schade? Dan is het verstandig om de gelijkwaardige autoregeling mee te nemen in uw besluit.

Bij het starten van een vergelijking kunt u onze premie module gebruiken, deze berekend de maandpremie bij diverse verzekeraars op basis van uw gegevens en de dekkingsvorm. U kunt de verzekeraars vervolgens afgaan om de voorwaarden te bekijken en om de autoverzekering af te sluiten. U heeft zo een goed beeld van de prijzen en u maakt dan tevens een goede keuze als het gaat om de voorwaarden.