Beperkt cascodekking autoverzekering

Beperkt cascodekking autoverzekering

Heeft u een beperkt cascodekking autoverzekering op het oog of beschikt u daar over en bent u benieuwd naar de dekking hiervan? Deze verzekeringsvorm zit tussen de autoverzekering en de Allrisk (volledig cascodekking) autoverzekering in. Het is een verzekeringsvorm die het best geschikt is voor auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud, aangezien de dekking dan goed overeenkomt met de waarde van de auto. Met name de dekking tegen ruitschade is over het algemeen erg populair binnen de beperkt cascodekking autoverzekering. Houd wel rekening met het eventuele eigen risico van €150, per gebeurtenis.

Wat vergoed de beperkt cascodekking autoverzekering?

De beperkt cascodekking autoverzekering biedt dekking tegen een aantal vormen van schade, waaronder natuurlijk de wettelijke aansprakelijkheid voor schade die u met uw auto aan andere toebrengt. Daarnaast is er dekking voor schade aan uw eigen auto, buiten uw schuld om. U kunt daarbij denken aan brand of blikseminslag, maar ook aan ruitbreuk, botsingen met loslopende dieren en vogels en storm- of hagelschade. Tenslotte ontvangt u met de beperkt cascodekking autoverzekering ook dekking tegen diefstal, joy riding en inbraak, waardoor u uitgebreid verzekerd bent tegen de kosten van schades waar u zelf niets aan kunt doen.

Wat kost een beperkt cascodekking autoverzekering?

Een beperkt cascodekking autoverzekering is relatief voordelig, al hangt de precieze premie natuurlijk sterk af van een aantal verschillende factoren. Tijdens een online berekening vult u bijvoorbeeld uw geboortedatum in, het aantal schadevrije jaren dat u heeft en de regio waarin u woonachtig bent.

Daarnaast speelt het type auto dat u rijdt een grote rol bij het berekenen van de kosten, al kunt u dit gewoon online doen. Bereken de kosten van een beperkt cascodekking autoverzekering en kom er op die manier achter of het voor u een interessante optie is.