Beëindigingskosten autoverzekering

Beëindigingskosten autoverzekering

Het overstappen van autoverzekering kan doorgaans voordelig in de portemonnee zijn. Als de besparing op jaarbasis uitgerekend wordt kan dit in sommige gevallen een schrikbarend hoog bedrag zijn ten opzichte van de oude autoverzekeraar. Voor het overstappen zegt u in feite de oude autoverzekering op, let er wel op dat de oude autoverzekeraar mogelijk beëindigingskosten zal berekenen. Als men bij de nieuwe autoverzekeraar ook nog kosten dient te betalen voor het opmaken van de nieuwe autoverzekering polis, dan betaald men dus beëindigingskosten en poliskosten om gebruik te kunnen maken van de nieuwe autoverzekering.

Verrekening

Indien de oude autoverzekeraar bij het opzeggen van de autoverzekering beëindigingskosten zal berekenen, dan zal dit worden verrekent met het bedrag wat teveel betaald is. De maandelijkse premie betaald u namelijk altijd voorruit, waardoor u bij het opzeggen het bedrag aan teveel/vooruit betaalde premie terugkrijgt. De beëindigingskosten worden dan verrekent met dit bedrag, waardoor u in feite iets minder terugkrijgt.

Hoogte beëindigingskosten

Doorgaans zijn de bedragen van de beëindigingskosten en poliskosten gelukkig relatief laag, waardoor men in een korte termijn het verschil al terug verdiend heeft. Enkele verzekeraars maken hierop een uitzondering en vragen een behoorlijk hoog bedrag voor het stopzetten van de polis. Dit is wellicht wel een gegeven waar u mee te maken krijgt en daardoor rekening mee dient te houden.

Niet alle autoverzekeraars brengen deze kostenposten in rekening, dit dient in de polisvoorwaarden vermeld te staan als dit het geval betreft. Ook de hoogte van deze kosten kunt u in de polisvoorwaarden terugvinden. Overigens is de reden niet van belang waarom besluit de autoverzekering op te zeggen, dit kunnen allerlei redenen betreffen. Als de verzekeraar werkt met beëindigingskosten, dan worden deze om welke reden dan ook in rekening gebracht.