Basisinformatie over de autoverzekering

Basisinformatie over de autoverzekering

Benieuwd naar basisinformatie over de autoverzekering? Het gaat dan in ieder geval om het type dekking, waarvan we 3 verschillende varianten onderscheiden. Bovendien is het de moeite waard om goed te kijken naar de aanvullende dekkingen voor de autoverzekering die er beschikbaar zijn.

Type dekkingen: WA, Beperkt Casco en Allrisk

We onderscheiden binnen de basisinformatie voor de autoverzekering 3 verschillende soorten dekkingen:

  • WA: Wettelijke aansprakelijkheid
  • De minst uitgebreide, maar verplichte dekking. Wel dekking voor kosten aan andere voertuigen of letsel bij anderen, indien u daar schuld aan heeft. Geen dekking voor kosten aan uw eigen voertuig of bij eigen letsel. De meest goedkope autoverzekering, maar ook de minst uitgebreide dekking die er beschikbaar is.

  • Beperkt Casco
  • Een meer uitgebreide, niet verplichte dekking. Dezelfde dekking als bij de WA-autoverzekering. Uitgebreid met dekking aan het eigen voertuig, indien u daar zelf geen schuld aan heeft. U kunt dan denken aan schade door invloeden van het weer of joyriding, net als ruitschade en diefstal.

  • Allrisk
  • De meest uitgebreide, niet verplichte dekking. Dezelfde dekking als bij een Beperkt Casco-autoverzekering. Uitgebreid met dekking bij schade aan uw eigen voertuig, indien u daar zelf schuld aan heeft. Uiteraard mag er geen sprake zijn van opzet en kan er een eigen risico gelden.

Aanvullende dekkingen voor de autoverzekering

Naast de verschillende type dekkingen biedt de basisinformatie over de autoverzekering uitleg over de aanvullende dekkingen die er beschikbaar zijn. Vergelijk de schadeverzekering inzittenden en de ongevallen inzittendenverzekering. Verder kunt u gebruik maken van een rechtsbijstandsverzekering, een no-claim beschermer of een verhaalbijstandsverzekering. Het is vanuit de basisinformatie over de autoverzekering de moeite waard om de type dekkingen en de aanvullende polissen de bekijken. Op die manier kunt u een autoverzekering samenstellen, die goed aansluit bij de auto die u rijdt en de risico’s die u graag wilt afdekken.