Autoverzekering voor gefinancierde auto

Autoverzekering voor gefinancierde auto

Voor elke auto in onder andere Nederland geldt de verplichting voor de autoverzekering, dus ook voor een gefinancierde auto. Maar juist met een gefinancierde auto adviseren wij u nog beter op het kiezen van een juiste autoverzekering te letten. Het is immers vast niet de bedoeling dat u nog geld betaald aan een auto aan de leenmaatschappij, maar dat u de auto niet meer kunt berijden.

Kies de juiste dekking

Wij adviseren u altijd goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden wat betreft de dekking, kies de juiste dekking. Maar wanneer u een auto heeft gekocht van geleend geld adviseren wij u nog meer goed te kijken naar de juiste dekking. Want wat gebeurt er met totaalschade, als bijvoorbeeld uw auto gestolen wordt of wanneer u betrokken raakt bij een ongeluk waardoor u auto total loss raakt. De auto kan dan niet meer bereden worden, maar u moet wel gewoon het geleende geld terug betalen.

In dit geval is het dan wellicht ook verstandig te kiezen voor een dekking die ook bij totaalschade goed uitkeert, ongeacht hoe deze schade is ontstaan. Bij de Allrisk dekking bent u het meest uitgebreid verzekerd, dit is dan ook de reden dat de meeste consumenten met een gefinancierde auto voor deze autoverzekering kiezen.

Let op gelijkwaardige autoregeling of nieuwwaarde regeling

Bij totaalschade wordt er door de autoverzekeraar de dagwaarde vergoedt. Echter blijkt de dagwaarde nooit voldoende te zijn om een auto van gelijke waarde opnieuw te kunnen kopen. Zeker wanneer dit een nieuwe auto betreft waarvan u de eerste eigenaar bent, hier is de afschrijving doorgaans behoorlijk hoog. Maar wat gebeurt er dan als u een auto van geleend geld heeft gekocht en de vergoeding minder betreft dan de openstaande schuld? In dit geval houdt u dan ook een schuld over wat uiteraard niet de bedoeling is. Om dit enigszins tegen te gaan kunt u een autoverzekering afsluiten met een gelijkwaardige autoregeling of nieuwwaarde regeling. Door deze regelingen krijgt u binnen een bepaalde periode wel een vergoeding waarmee een auto van gelijke waarde opnieuw kan kopen.