Autoverzekering voor de beginnende bestuurder

Autoverzekering voor de beginnende bestuurder

De autoverzekering voor beginnende bestuurders is over het algemeen wat duurder dan voor meer ervaren bestuurders. Dat heeft te maken met het hogere risico waar verzekeraars mee te maken hebben. De beginnende bestuurders zijn vaak jongeren, die relatief vaak betrokken zijn bij aanrijdingen en ongevallen. Ze hebben nog weinig ervaring op de weg, waardoor ze iets vaker te maken krijgen met schade. Verzekeraars spelen daar alvast op in, door een hogere premie te berekenen. Het is juist om die reden verstandig om de autoverzekering voor beginnende bestuurders goed te vergelijken. De premies kunnen behoorlijk verschillen, waardoor een vergelijking een aanzienlijk voordeel kan opleveren.

Schadevrije jaren opbouwen

Het is voor beginnende bestuurders interessant om goed te kijken naar de mogelijkheden voor een autoverzekering, net als naar de mogelijkheid om schadevrije jaren op te bouwen. Op die manier bieden sommige verzekeraars de kans om snel korting op te bouwen, ten opzichte van de nominale premie.

Op die manier zal de premie de eerste paar jaren hoger uitvallen, maar wordt dat snel minder. Door de verschillende autoverzekeringen voor beginnende bestuurders te vergelijken is het goed mogelijk om een maximale korting te bedingen. Of er in ieder geval na een paar jaar voor te zorgen dat de kosten niet te hoog zijn.

Hogere premie voor beginnende bestuurders

De hogere premie voor beginnende bestuurders heeft vooral te maken met de schadeclaims die verzekeraars krijgen. Zij keren relatief vaak bedragen uit aan bestuurders die pas net hun rijbewijs hebben. Benieuwd of u behoort tot de beginnende bestuurders? Het gaat om iedereen die zijn of haar rijbewijs nog niet langer dan 5 jaar heeft. Er geldt dan nog een puntenrijbewijs. Na de eerste 5 jaar is er automatisch sprake van een volwaardig rijbewijs en gelden de punten niet meer. Ook verzekeraars bieden dan de mogelijkheid tot een goedkopere autoverzekering.