Autoverzekering tussentijds opzeggen

Autoverzekering tussentijds opzeggen

Elke verzekeraar hanteert andere voorwaarden als het gaat om het opzeggen van een autoverzekering. Welke voorwaarden hieraan verbonden zijn kunt u vinden in de polisvoorwaarden. De ene verzekeraar hanteert geen opzegtermijn, de verzekeringen zijn dus dagelijks opzegbaar.

Een maand opzegtermijn is ook veel voorkomend. Daarnaast zijn er nog verzekeraars waar u in eerste instantie aan een jaar contract gebonden bent. Na verloop van het eerste jaar geldt er een maand opzegtermijn. U kunt veel geld besparen door te vergelijken en over te stappen, maar let hierbij wel op of de verzekering bij de huidige verzekeraar opgezegd kan worden. Overigens zijn er situaties waarbij u niet meer aan het contract gebonden bent en tussentijd mag opzeggen.

Premieverhoging

Als de verzekeraar bij elke klant een premieverhoging doorvoert is een klant gerechtigd een autoverzekering op te zeggen. Dit geldt overigens niet als de premie omhoog is gegaan doordat u gaat verhuizen of als u schade heeft gereden. Het stopzetten kan op de datum dat de premie verhoging is doorgevoerd tot en met 30 dagen daarna.

Aangepaste voorwaarden

Worden de voorwaarden aangepast in uw nadeel, dan is het mogelijk de autoverzekering te beëindigen. De verzekeraar kan bijvoorbeeld het eigen risico verhogen of bepaalde dekkingen veranderen, u bent dan niet meer gebonden aan het contract. Ook hier heeft u 30 dagen de tijd na dat de aangepaste voorwaarden zijn ingegaan.

Auto verkocht

Is uw auto verkocht dan mag u uw autoverzekering tussentijds opzeggen op de datum dat het voertuig verkocht en overgedragen is. Op het moment dat het kenteken wordt overgedragen op naam van de nieuwe eigenaar krijgt u een vrijwaringsbewijs. De verzekeraar kan hier een kopie van vragen bij beëindiging.

Bedenktijd

U heeft altijd 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van een autoverzekering. Tijdens deze bedenktijd mag u zonder opgaaf van enige reden tussentijds opzeggen. U zult de verzekeringspapieren moeten terugsturen.