Autoverzekering schorsing opheffen

Autoverzekering schorsing opheffen

De auto geschorst bij de RDW om ook de autoverzekering stop te kunnen zetten? U kunt dit gewoon gratis weer opheffen, door aan de RDW te laten weten dat u de auto weer wilt gaan gebruiken. Hier zijn geen kosten aan verbonden, het is voldoende om daarvoor naar de website van de RDW te surfen en dit door te geven.

Autoverzekering afsluiten na opheffing schorsing

Kiest u ervoor om de schorsing van de autoverzekering op te heffen bij de RDW, zodat u de auto weer kunt gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat u weer een actieve autoverzekering nodig heeft. In sommige gevallen kunt u de oude verzekering gewoon weer oppakken, in andere gevallen dient u een nieuwe polis af te sluiten. Het is van belang om dit op tijd te doen, zodat u weer netjes verzekerd bent op het moment dat de schorsing ongedaan gemaakt wordt.

Zonder die actieve en geldige autoverzekering mag u de weg niet op, waardoor het van belang is om dit in de juiste volgorde te doen. Op die manier voorkomt u dat u onverzekerd rondrijdt.

Na één jaar vervalt de schorsing

De schorsing van een kenteken duurt maximaal een jaar. Houd er daarom rekening mee dat de schorsing na dat moment automatisch zal vervallen en dat er weer een geldige autoverzekering nodig is om daar op de openbare weg gebruik van te kunnen maken. Wilt u de auto niet meer gaan gebruiken? Dan is het van belang om dit aan te geven bij de RDW, zodat de schorsing niet automatisch wordt opgeheven en u daar weer een verzekeringspolis bij nodig heeft. Een niet-geschorst kenteken zonder geldige autoverzekering kan een hoge boete opleveren, dus houd de datum van (automatisch) opheffen goed in de gaten.