Autoverzekering pakketkorting

Autoverzekering pakketkorting

De autoverzekering is steeds vaker onderdeel van een pakketverzekering. Gepresenteerd als een mogelijkheid om eenvoudig op de totale premie te besparen, maar is dat inderdaad altijd het geval? Het is de moeite waard om daar ook zelf kritisch naar te kijken.
Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat u goed weet of de pakketkorting op de autoverzekering inderdaad een korting is. Of dat dit het vooral gemakkelijker maakt om de verschillende polissen bij een enkele verzekeraar te combineren. Dat is ook wat waard, maar zal de polis voor de auto niet automatisch goedkoper maken.

Eenvoudig besparen op de premie

Besparen op de premie van de autoverzekering? Dat kan op een aantal verschillende manieren. Verzekeraars wijzen u graag op de mogelijkheid om meerdere polissen te combineren. Het kan dan gaan om een verzekering voor de auto, net als een polis voor uw fiets, de woning waarin u woont of wellicht voor de zorgverzekering. Op die manier wordt het gemakkelijker om het overzicht te bewaren.

En kan de verzekeraar u een aantrekkelijke pakketkorting aanbieden. Kán, want dat is natuurlijk niet verplicht. In het verleden is er sprake geweest van ‘pakketkortingen’ waaruit vervolgens bleek dat de afzonderlijke polissen los van elkaar goedkoper zouden zijn geweest.

Ook losse autoverzekering berekenen

Het is daarom de moeite waard om een autoverzekering als onderdeel van een pakketkorting te vergelijken met de mogelijkheid om de verschillende polissen los af te sluiten. Op die manier krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden om te besparen. Of om te ontdekken dat het vooral gaat om gemak, waarvoor u aan de andere kant juist iets meer premie maakt. Door de losse dekkingen en de pakketkortingen voor de autoverzekering te berekenen kunt u de beiden met elkaar vergelijken. En daar zelf een goede keuze uit maken, of samen met een adviseur of een andere specialist.