Autoverzekering opzegtermijnen

Autoverzekering opzegtermijnen

Veel consumenten willen wel overstappen van een autoverzekering als zij op die manier een lagere premie kunnen betalen. Bovendien krijgen zij hiervoor in sommige gevallen ook nog een betere dekking. Echter dient u er rekening mee te houden dat u niet in alle gevallen zomaar kunt overstappen, maar dat het kan zijn dat u een opzegtermijn heeft bij de verzekeraar.

Contracten

Sommige verzekeraars bieden u een contract bij de autoverzekering, dit kan voor maximaal een jaar zijn en dit is wettelijk bepaald. Binnen dit jaar kunt u niet zomaar de autoverzekering opzeggen, tenzij dat u uw auto niet meer in uw bezit heeft. Afhankelijk van het geboden contract bent u voor die bepaalde periode gebonden aan deze verzekeraar en kunt u dus niet zomaar overstappen.

Opzegtermijnen

Naast contracten werken ook de meeste verzekeraars met opzegtermijnen, hierdoor heeft u bijvoorbeeld na een jaarcontract nog een opzegtermijn van een maand. Overigens zijn er ook genoeg verzekeraars die zonder opzegtermijnen werken. In dit geval is de verzekering dus dezelfde dag gestopt als dat u de autoverzekering heeft opgezegd. Houdt dus goed rekening met de verschillende opzegtermijnen van de autoverzekering op het moment dat u wenst over te stappen.

Overstappen

Indien u van plan bent over te stappen op de autoverzekering van een andere verzekeraar, dan dient u eerst de oude autoverzekering op te zeggen. Dit dient u schriftelijk te laten weten en wij raden dan ook aan dit per aangetekende brief te doen. De meeste verzekeraars hebben een eenvoudige opzegbrief op hun website welke u kosteloos kunt downloaden. U hoeft dan alleen nog zelf een aantal gegevens in te vullen op deze brief en op te sturen. Overigens zijn er ook verzekeraars die kosteloos een overstapservice aanbieden en dit allemaal voor u regelen. Tevens dient u er rekening mee te houden dat u mogelijk royementskosten moet betalen voor het opzeggen van de autoverzekering.

Uw nieuwe autoverzekering dient u te laten ingaan op het moment dat de oude afloopt. Maak eerst een vergelijking voordat u opzegt en zomaar een nieuwe afsluit, wellicht kunt u ergens anders veel beter en goedkoper uit zijn.