Autoverzekering opzeggen

Autoverzekering opzeggen

Bent u van plan om uw autoverzekering op te zeggen en bent u benieuwd of dit zomaar kan op elk gewenst moment? Dit is niet het geval en voornamelijk afhankelijk van of u gebonden bent aan een contract. Indien dit het geval is kunt u maar op enkele manieren de autoverzekering opzeggen.

Contract en opzeggen

Bij een contract is het dus niet zomaar mogelijk uw autoverzekering op te zeggen en over te stappen naar een goedkopere autoverzekering. Op uw polisblad kunt u terugvinden of u een contract heeft en wat de einddatum betreft. Autoverzekeraars mogen maximaal een jaar contract bieden en na dit jaar dient de autoverzekering maandelijks opzegbaar te zijn. Daarentegen zijn er ook genoeg verzekeraars die geen contracten aanbieden en waarbij u dagelijks de autoverzekering kunt opzeggen. Indien u wel een contract heeft zijn er wel een aantal situaties om de autoverzekering te kunnen beëindigen, namelijk in de volgende gevallen:

  • Auto total loss
  • Diefstal auto
  • Verkochte auto
  • Premie of voorwaarden wijziging door de verzekeraar

Bij het laatste punt is het van belang dat de premie en voorwaarden voor iedere klant gewijzigd worden en dat dit in uw nadeel is. Indien uw premie bijvoorbeeld omhoog gaat doordat u het afgelopen jaar schade heeft gereden is dit een persoonlijk geval en kunt u niet de autoverzekering beëindigen.

Opzegbrief

Het opzeggen van een autoverzekering dient u schriftelijk te doen. Wij raden u aan dit per aangetekende brief te doen. Er zijn vele verzekeraars die al een standaard opzegbrief aanbieden, waarbij u alleen enkele gegevens dient in te vullen. Er zijn wel een aantal verzekeraars waarbij u ook kunt bellen, in dit geval dient u wel goed in de gaten te houden dat u hier een bevestiging van krijgt.