Autoverzekering opschorten in plaats van opzeggen

Autoverzekering opschorten in plaats van opzeggen

U kunt een autoverzekering opschorten in plaats van opzeggen. Dat is iets anders en heeft daarom ook andere gevolgen. Het opzeggen van de autoverzekering is eigenlijk alleen een goede keuze wanneer u de auto verkoopt, de auto naar de sloop gaat of deze gestolen is (en niet binnen 30 dagen is teruggevonden). In alle andere gevallen vormt het opschorten van de autoverzekering een interessant alternatief. Hoe dat komt en hoe de beide keuzes van elkaar verschillen? We zetten het voor u op een rij.

Opschorten van de autoverzekering

Het opschorten van de autoverzekering kunt u zien als een soort ‘pauze’. Er is geen sprake meer van een dekking en het is dus ook niet meer nodig om premie voor de autoverzekering te betalen. De autoverzekering blijft echter wel gewoon bestaan. Koopt u een nieuwe auto of besluit u de auto toch weer te gaan gebruiken? In dat geval kunt u het opschorten van de autoverzekering ongedaan maken. U heeft dan nog steeds het aantal schadevrije jaren dat u al had.

Dat wil zeggen, indien het opschorten van de autoverzekering niet langer dan 3 jaren duurt. U heeft wat dat betreft lang de tijd om weer gebruik te gaan maken van een auto. Zou u de autoverzekering opzeggen? Dan zijn de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd nog maar 1 jaar geldig.

Opschorten bij negatief aantal schadevrije jaren

Heeft u een negatief aantal schadevrije jaren? Opschorten vormt dan een interessant alternatief voor het opzeggen. Indien u de autoverzekering opzegt krijgt u daar een registratie van in het Roy-Data systeem. Dit betekent dat verzekeraars dat kunnen inzien en dat het lastiger zal worden om op een later moment weer een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Laat u wat dat betreft goed informeren over de mogelijkheid om een autoverzekering op te schorten of die op te zeggen