Autoverzekering of oldtimerverzekering?

Autoverzekering of oldtimerverzekering?

De keuze maken voor een auto of een oldtimerverzekering? U kunt daarvoor kijken naar het type auto dat u rijdt. Het is echter minstens zo belangrijk om goed te kijken naar de manier waarop u daar gebruik van maakt. Met een normale auto kunt u veel kilometers maken, anders dan met een oldtimer. De oldtimerverzekering is over het algemeen een stuk goedkoper dan die voor een auto. De dekking ziet er dan ook anders uit en u dient aan andere voorwaarden te voldoen om hier gebruik van te kunnen maken. Het is daarom verstandig om de voorwaarden goed met elkaar te vergelijken.

Gebruik van de oldtimer

Wilt u de keuze maken tussen een autoverzekering en een oldtimerverzekering? Kijk dan goed naar de manier waarop u de auto of oldtimer zal gebruiken. Gebruikt u die bijvoorbeeld voor de dagelijkse ritten naar uw werk of doet u daarmee iedere paar dagen de boodschappen? Dan is het waarschijnlijk niet toegestaan om daarvoor gebruik te maken van een oldtimerverzekering.

Kiest u er aan de andere kant voor om de auto vooral in de garage te houden en daar aan te klussen? Om af en toe naar een evenement te rijden en weer voor het ondergaan van de zon terug te zijn? Dan zou een autoverzekering onnodig duur zijn. Door goed te kijken naar het gebruik van het voertuig kunt u een keuze maken uit de autoverzekering en oldtimerverzekering.

Premie verschil

De premie van een oldtimerverzekering ligt over het algemeen een stuk lager dan die voor de autoverzekering. De waarde van de oldtimer is groter dan die van een gemiddelde auto. Hier staat echter tegenover dat u de oldtimer minder gebruikt, waardoor het risico op schade een stuk kleiner is. Verzekeraars schatten het risico op schade in en bepalen op basis daarvan de premie.