Autoverzekering, intermediair of direct writer

Autoverzekering, intermediair of direct writer

Een autoverzekering afsluiten bij de autoverzekeraar zelf, bij een intermediair of een direct writer? U heeft daarmee in principe drie verschillende mogelijkheden. Het is verstandig om daar goed naar te kijken, zodat u daar zelf een keuze uit kunt maken. We zetten de verschillende mogelijkheden voor u op een rij. Een intermediair is niet per se beter dan een direct writer, de beide varianten hebben hun voor- en nadelen ten opzichte van de autoverzekeraar zelf.

Meerdere verzekeraars vertegenwoordigen

Een intermediair vertegenwoordigt over het algemeen verschillende verzekeraars. Het grote voordeel daarvan is dat u daar de mogelijkheid heeft om meerdere polissen en premies met elkaar te vergelijken. Daar kan een lage premie uit komen, al is het daarnaast ook goed mogelijk om juist naar de inhoud van de dekking te kijken. Op die manier is het goed mogelijk een keuze te maken uit de verschillende alternatieven. Een intermediair heeft het overzicht over de verschillende polissen en kan u aan de hand daarvan bovendien adviseren wat de beste keuze vormt.

Snelle schade-afwikkeling dankzij direct writer

Aan de andere kant gebruik maken van een direct writer? Het is dan lastiger om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, al is dat online standaard gelukkig al een stuk eenvoudiger geworden. Het betekent dat u de polissen zelf naast elkaar dient te zetten, de direct writer is als het ware een verlengstuk voor de verzekeraar. Het voordeel daarvan is dat de direct writer over het algemeen de mogelijkheid heeft de eventuele schade zo snel mogelijk te laten uitkeren of herstellen.

Wat dat betreft hebben de intermediair en de direct writer beiden zo hun voor- en nadelen ten opzichte van de autoverzekeraar zelf. Het is verstandig de verschillende mogelijkheden goed op een rij te zetten en u daar bijvoorbeeld goed over te laten adviseren.