Autoverzekering en verhuizen

Autoverzekering en verhuizen

Op het moment dat u gaat verhuizen zijn er een hoop administratieve zaken die geregeld dienen te worden. Zo dient u de energiemaatschappij bijvoorbeeld te contacteren en op het moment dat u beide huizen nog heeft dient u hier ook extra kosten voor te betalen. Uiteraard geldt dit niet voor uw autoverzekering, u betaald alleen de premie voor het adres waar u op dat moment nog woont.

Gevolgen premie

Met een verhuizing dient u er rekening mee te houden dat uw premie gewijzigd kan worden, dit kan hoger, maar ook lager uitvallen. Uw premie berekend de verzekeraar op basis van diverse kenmerken, uw postcode en het aantal kilometers zijn daar onderdeel van.

Door een verhuizing kan het voorkomen dat u meer of juist minder kilometers gaat rijden. Wellicht woont u dichterbij het werk en pakt u wel de fiets. Op het moment dat u minder kilometers rijdt wijzigt uw premie in een lager bedrag. De kans is immers kleiner dat u schade maakt doordat u minder op de weg bent. Bij meer kilometers zal de premie daarom juist hoger worden. Ook uw postcode is van belang.

De kans op een schade in een druk gebied is groter dan op het platteland. Ook zijn de cijfers van diefstal hierin van belang. De verzekeraar kijkt hoe groot de kans is dat zij moeten uitkeren in een bepaald gebied, hierop wordt dan ook de premie aangepast.

Adreswijziging doorgeven

Het is van belang dat u zo spoedig mogelijk uw adreswijziging doorgeeft, niet alleen vanwege de premie, maar ook vanwege de post die u ontvangt.

Vergelijken

Tijdens een verhuizing heeft u het al druk genoeg en wilt u zich ongetwijfeld niet bezig houden met extra dingen. Na de verhuizing doet u er wel verstandig aan om verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Het kan zijn dat een andere verzekeraar op basis van uw nieuwe postcode en het nieuwe aantal kilometers u een betere premie kunt bieden.