Autoverzekering en ruitschade

Autoverzekering en ruitschade

Bij ruitschade verschilt het per verzekeraar wat de precieze dekking is. Bij een sterretje in uw vooruit of wanneer de gehele ruit vervangen dient te worden doet u er verstandig aan de polisvoorwaarden te raadplegen voordat u deze schade laat repareren. Anders loopt u het risico dat u de schade zelf moet betalen, of tenminste een gedeelte hiervan.

Schadeherstelnetwerk

Bijna alle verzekeraars maken gebruik van een schadeherstelnetwerk. Dit houdt in dat er afspraken zijn gemaakt met diverse autogarages in Nederland om schades tegen een voordeliger tarief te repareren. De verzekeraar wilt dan ook graag dat hun klanten de schades bij garages uit hun netwerk laten repareren. Zeker bij ruitschade is dit doorgaans een voorwaarden, anders loopt u het risico dat niet de volledige reparatie vergoedt zal worden.

Indien u liever voor een eigen autobedrijf kiest dan doet u er verstandig aan goed de polisvoorwaarden raad te plegen en te kiezen voor een verzekeraar waarbij u vrije keuze heeft.

Niet volledige vergoeding

Indien u kiest voor een eigen reparateur loopt u dus het risico dat u niet een volledige vergoeding van de schade zal ontvangen. In de polisvoorwaarden wordt in dit geval aangegeven dat u dient te kiezen voor een reparateur uit het schadeherstelnetwerk en indien u dit niet doet wat de gevolgen zijn. Ook een veel gebruikte regel is dat u in dit geval een eigen risico heeft.

Vaak worden er op grote parkeerplaatsen dagen gehouden waarbij u uw ruit kunt laten repareren. Indien u voor deze diensten kiest moet u er dus rekening mee houden dat het mogelijk is dat een gedeelte van deze reparatie bij u in rekening gebracht kan worden, het is dan ook zonde gebruik te maken van deze diensten. In dit geval kunt u liever kiezen voor een glasreparateur uit het eigen schadeherstel netwerk.