Autoverzekering en herstelbedrijven

Autoverzekering en herstelbedrijven

Gebruik maken van de autoverzekering bij een van de herstelbedrijven in de buurt? Houd er rekening mee dat daarvoor soms specifieke voorwaarden gelden. Dat heeft te maken met afspraken die de bedrijven maken met de verzekeraars.
Veel verzekeraars verwijzen naar de Schadegarant-herstellers. Het is een collectief van herstelbedrijven, goed voor zo’n 30 procent van de markt. Het gaat om circa 1.100 dealers en 450 schadeherstelbedrijven, die samenwerken met de verzekeraars. U heeft daar dan de mogelijkheid om de schade te laten herstellen, zodat u mogelijk geen eigen risico hoeft te betalen.

Overeenkomst met de schadebedrijven

Daarnaast zijn er verzekeraars die overeenkomsten sluiten met specifieke herstelbedrijven. Ze doen dit om de kosten beter in de hand te houden en te voorkomen dat de schadeposten te hoog zullen oplopen.

Vraag het bij de verzekeraar altijd even na of u de mogelijkheid heeft om zelf een herstelbedrijf te kiezen. Op die manier voorkomt u vervelende verrassingen. En zorgt u er bijvoorbeeld voor dat u minder of zelfs helemaal geen eigen risico hoeft te betalen op het moment dat u schade aan de auto wilt laten herstellen.

Eigen risico bij andere herstelbedrijven

Kiest u voor een van de herstelbedrijven, anders dan aangesloten bij de autoverzekeraar? Houd er dan rekening mee dat dit kan betekenen dat u een hoger eigen risico betaalt. Het kan gaan om €150, maar er zijn ook voorbeelden bekend waarbij de kosten oplopen tot wel €500 of €600 per schadegeval. Het is daarom de moeite waard om goed te kijken naar het eventuele eigen risico, afhankelijk van het herstelbedrijf dat u kiest. En zorg er op die manier voor dat u de auto op een voordelige manier kunt laten herstellen, met of zonder dekking door de autoverzekering die u heeft afgesloten.