Autoverzekering en handtasdekking

Autoverzekering en handtasdekking

Een autoverzekering met handtasdekking: sommige verzekeraars proberen daarmee met name vrouwen aan te spreken. Wat houdt die dekking eigenlijk in? Het gaat om een dekking van de waarde van de handtas met de inhoud, mits u zelf in de auto aanwezig bent bij de handtas. Er is geen sprake van dekking van de handtas wanneer die onbeheerd in de auto is achtergelaten.

Dekking van de handtas

De handtas zelf kan behoorlijk van waarde zijn en dat geldt ook voor de spullen die erin zitten. Het is een bekend probleem dat dieven proberen de handtas uit een auto te stelen. Ze doen dat veelal door op een scooter langs te rijden. De eerste persoon tikt de ruit in, terwijl de tweede persoon de tas probeert te grijpen om die mee te nemen.

Het klinkt daarom aantrekkelijk om een autoverzekering met handtasdekking af te sluiten. Op die manier is het mogelijk de financiële gevolgen hiervan af te dekken, zodat de waarde netjes vergoed zal worden. Houd er dus wel rekening mee dat de dekking van de handtas alleen geldt op het moment dat de tas wordt gestolen wanneer u zelf ook in de auto zit. Laat u de tas in de auto liggen om even een boodschap te doen? Dan is er geen sprake van dekking.

Geen dekking bij onbeheerd achterlaten

Er is bij onbeheerd achterlaten van de tas in de auto geen sprake van dekking, waardoor het nog altijd van belang is om die mee te nemen. Dat betekent voor veel mensen dat de dekking slechts in bepaalde gevallen op zal gaan. Zelf zorgen voor een betere bescherming van de handtas? Het is verstandig om het hengsel daarvan in ieder geval één of meerdere keren om de versnellingspook te draaien. Het wordt daarmee een stuk lastiger om die te stelen. Nog beter is het om de tas uit het zicht te houden, want als dieven het proberen is de ruit immers al gebroken.