Autoverzekering en een eventuele klapband

Autoverzekering en een eventuele klapband

Een klapband onderweg kan tot vervelende gevolgen leiden. Helaas biedt de autoverzekering niet altijd dekking, dit hangt af van het type polis dat u heeft afgesloten. In veel van de gevallen hoeft u gelukkig alleen de geklapte band te vervangen, maar in sommige gevallen is er sprake van meer schade. De schade aan de eigen auto wordt alleen vergoed indien u een WA allrisk dekking heeft. Het gaat om schade die buiten uw schuld is ontstaan, maar die helaas ook niet zomaar aan iemand anders toe te schrijven valt. Vandaar dat verzekeraars de schade niet automatisch zullen vergoeden op het moment dat u een klapband heeft gehad.

Eigen schade soms vergoed

Indien u een WA autoverzekering of een WA Beperkt Casco autoverzekering heeft wordt alleen de schade aan derden vergoed en geldt er vergoeding voor schade die ontstaat als het gevolg van weersinvloeden of bijvoorbeeld joyriding. Dat betekent dat eventuele schade door een klapband niet vergoed wordt, ook niet als u daardoor de macht over het stuur verloor. Wilt u de eigen schade door een klapband wel laten vergoeden? Dan is het van belang dat u daarvoor een WA Allrisk dekking afsluit.

Schade eventueel zelf betalen

Dat de autoverzekering de schade door een klapband niet altijd vergoedt betekent niet dat het altijd van belang is om een WA Allrisk dekking af te sluiten. Indien er sprake is van een geklapte band en u alleen de band hoeft te vervangen valt de schade vaak mee, het gaat maximaal om een paar honderd euro. Het is de moeite waard om goed te kijken naar de kosten en de gevolgen van een eventuele schadeclaim bij de verzekeraar. Dit kan vanwege het verlies aan schadevrije jaren leiden tot een aanzienlijk hogere premie, waardoor het soms voordeliger is om de kosten gewoon zelf te betalen.