Autoverzekering afsluiten met strafblad

Autoverzekering afsluiten met strafblad

In principe staat een strafblad los van uw rijvaardigheid. Desondanks benaderen autoverzekeraars dit net iets anders waardoor het doorgaans lastig is een autoverzekering af te sluiten met een strafblad. Verzekeraars vinden namelijk dat een strafblad iets zegt over uw normen en waarden en willen u om die reden mogelijk niet verzekeren. U bent verplicht om dit aan te geven en mag dit niet achterhouden. In principe doet de reden waarom u een strafblad heeft gekregen er niet toe, u bent dan ook niet verplicht dit te delen met uw verzekeraar of tussenpersoon. Echter kunt u bij een kleine overtreding toch overwegen wel de reden mede te delen, wellicht dat dat mogelijk in uw voordeel werkt.

Wanneer veroordeeld?

Autoverzekeraars weigeren doorgaans klanten met een strafblad, echter kijken zij wel wanneer de potentiële klant veroordeeld is. Indien dit alweer een aantal jaren geleden is zijn er wellicht alweer mogelijkheden. Als het alweer langer dan 8 jaar geleden is dat u veroordeeld bent dan is het niet meer verplicht deze informatie op te geven bij het afsluiten van de autoverzekering. Na 8 jaar kunt u dan ook gewoon weer overal uw auto verzekeren.

Alternatieven

Een alternatief is om uw auto te verzekeren bij Rialto Verzekeringen. Deze verzekeringsmaatschappij is gespecialiseerd in het verzekeren van risico doelgroepen, waaronder ook de consument met een strafblad valt. Helaas is hier wel een hoge premie mee gemoeid en andere voorwaarden.

Daarnaast denken vele consumenten dat het een alternatief is om de autoverzekering op iemand anders zijn of haar naam te verzekeren. Echter kan dit voor vele problemen zorgen en het is daarom ook niet verstandig. Mocht de verzekeraar erachter komen dat u de regelmatige bestuurder bent dan heeft dit gevolgen voor de afhandeling van de schade. Mogelijk wordt deze niet of maar gedeeltelijk vergoedt waardoor u flink in de financiële problemen kunt komen. Daarnaast wordt hier ook een notitie van gemaakt in een centrale database die verzekeraars raadplegen. Met deze notitie er bovenop wordt het nog lastiger een autoverzekering af te sluiten.