Autoverzekering accessoires verzekeren

Autoverzekering accessoires verzekeren

Wilt u accessoires meeverzekeren binnen uw autoverzekering? Dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat er niet altijd standaard sprake is van een dekking. Bovendien ziet de autoverzekeraar alle zaken die niet af-fabriek op de auto aanwezig waren als accessoires. Maakt u gebruik van een ingebouwd navigatiesysteem? Dan is dat geen accessoire, maar de carkit dit u zelf heeft geplaatst is dat wel. Beoordeel de waarde van de accessoires in of op uw auto en ga op die manier na over het verstandig is om de accessoires mee te verzekeren binnen de autoverzekering.

Beperkt casco en all risk

Indien u een WA autoverzekering afsluit is er geen sprake van dekking voor uw accessoires. Wilt u dit toch opnemen in uw verzekering? Dan is het verstandig om eens te kijken naar de Beperkt Casco en de Allrisk dekking, net als de aanvullende dekkingen die er mogelijk zijn. Binnen de uitgebreide WA autoverzekeringen is er doorgaans sprake van een dekking tot maximaal €1.000 – €2.000. Dat betekent dat u een aardige waarde aan accessoires op kunt bouwen, voordat u aan de maximale uitkering door de verzekeraar zit.

Aanvullende dekkingen

Maakt u gebruik van een dakkoffer en heeft u daarnaast nog andere accessoires die meer waard zijn dan de maximumvergoeding zoals u die in de voorwaarden van uw autoverzekering terug kunt vinden? Dan is het verstandig om na te denken over een aanvullende module, waarmee u de accessoires op en goede manier kunt verzekeren.

U zorgt er op die manier voor dat u goed verzekerd bent en u niet voor vervelende verrassingen komt te staan, op het moment dat er schade ontstaat. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de premie voor uw autoverzekering oploopt indien u de accessoires met een aanvullende module wilt verzekeren.